Mazda Skyactiv technologie, meer vermogen, laag verbruik, lage Co2... dit verdient meer uitleg, ontdek die hier of vrijblijvend in onze garage ! - Garage Dochy - Hoofdverdeler Roeselare Mazda en Isuzu

Alle merken welkom bij Garage Dochy voor het onderhoud en herstellingen
Slechts 33gr - 327pk & 2500kg trekvermogen
Geniet van 6 jaar garantie bij Garage Dochy Izegem
Ga naar de inhoud

Mazda Skyactiv technologie, meer vermogen, laag verbruik, lage Co2... dit verdient meer uitleg, ontdek die hier of vrijblijvend in onze garage !

6e generatie

"Revolutie in autowereld" - "Lichter, meer power, efficiënter en goedkoper. Wat wil een autorijder nog meer" - "Mazda is de concurrentie echt voorbij aan het zoom-zoomen" Deze en nog vele meer uitspraken kregen we als lofbetoon te horen van de journalisten over de "Skyactiv Technologie" !

Skyactiv technologie staat voor:

 • Skyactiv = Mazda, de hele auto is opgemaakt rond de skyactiv filosofie, niet enkel een (milieu)label maar een manier van auto's ontwikkelen...

 • = Lichter, efficënter, duurzaam, betrouwbaar en dus lage Co2 uitstoot !

 • Lager verbruik maar NIET ten koste koste van het rijgevoel (= "zoom - zoom" gevoel)

 • Geen downsizing maar betrouwbare, niet-geforceerde motoren !

 • Euro6 dieselmotoren = minstens 150pk = zeer lage BIV (46€ bij de nieuwe Mazda3!)


Mijn persoonlijke visie en argumenten over moderne wagens, volgens mijn ondervinding in de  praktijk...

Milieuvriendelijker is meestal niet altijd gelijk aan "portefuille-vriendelijk" (op lange termijn) !

 • Al eens stil gestaan bij de "start-stop" systemen van onze concurrenten ? Wat dit wil zeggen voor de levensduur van je startmotor en je batterij als de wagen iedere dag minstens 10x meer moet herstarten ?

 • Lagere Co2 wordt bij de meeste concurenten verkregen door "geforceerde-turbo-downsizing motoren", driecilindermotoren, cilinderuitschakeling, zware roetfilters, meer belasting egr-kleppen, Wat zullen deze systemen doen na x - km'ers ?

 • Eolis toevoeging, Ad-blue verneveling, wie denk je zal deze extra onderhoudskost moeten betalen?

 • Wist je dat turbo-benzine (direct ingespoten) motoren inwendig sneller vervuilen (klepzittingen) en in de praktijk een veel hoger verbruik hebben dan men op papier kon verkrijgen !


Hoe doet Mazda het dan met zijn Skyactiv Technologie ?

 • I-stop = start-stop systeem waarbij de levensduur van de batterij en startmotor centraal staan - ze worden bij het heropstarten van de motor bijna niet belast !

 • Geen downsizing - Mazda (her)ontwikkelde de klassieke (reeds decenia gekende) viercilindermotoren verder. (duurzaamheid van deze motoren reeds lang bewezen) door het wijzigen van o.a. de compressie-verhouding kon men zo de nadelen van deze motoren ombuigen.

 • Sky-D = Euro6 motoren = GEEN toevoegingen, Kleine roetfilter, geen extra onderhoudskosten

 • Mazda loste de "milieuproblemen" aan het hart op, de motor, ze verbeterden dus de oorzaak en niet het gevolg zoals vele concurrenten die dure systemen in de uitlaat gebruiken.

 • Geen turbo's op de Sky-G motoren, wat wil zeggen lager benzineverbruik in de praktijk en geen extra onderhouds-slijtage kost van de turbo

 • ...


Voor meer informatie stel voor om de filmpjes in de tabladen hiernaast te bekijken of ik leg U graag met "hart en ziel" deze technologie verder uit bij Uw bezoek aan onze garage. Een Mazda zat al in mijn buik bij mijn geboorte, hopelijk ook straks bij U...   

Hopelijk tot binnenkort !

Steven Dochy

Introductie Mazda Skyactiv Technologie:

Mazda Sky-G (benzine) motor:


Mazda Sky-D (diesel) motor:

Mazda zijn Skyactiv (automatische) versnellingsbak:

Hoe duurder de auto, hoe duurder zijn onderhoud (nieuwsblad, dinsdag 14/01/2014)

Uit een onderzoek van testaankoop is gebleken dat Mazda bij de goedkoopste automerken zit inzake het onderhoud en herstellingen ! Wellicht heeft dit ook wel te maken met de omvang van de merkgarage. Het lijkt me volledig normaal dat hoe groter de garage, hoe meer personeel en hoe groter de maandelijkse vaste kosten voor de garage... Om het voortbestaan van de garage te garanderen dient men deze kosten uiteraard door te rekenen aan de klant...
Bovendien zijn de eisen (investeringen) die de invoerder van ons verwacht lager dan bij de grotere merken... ook hierdoor kunnen we U goedkoper dienen...
Uiteraard, bij een betrouwbare Mazda hoeven minder "dure" onderdelen vervangen te worden wat hem goedkoper in onderhoud maakt :)

Misschien stof tot nadenken mocht U straks een grote, prachtige toonzaal willen betreden waar de vele verkopers U vanuit de mooie kostuums toelachen... ?

Terug naar de inhoud